top of page

İşte kişiye özel ortopedik tabanlıkların tercih edildiği bazı ayak sorunları

Ortopedik tabanlık, ayak bölgesinde yük dağılımını gerçekleştirerek kişilerin doğru ve vücut anatomisine uygun olarak basmasını sağlamak adına özel olarak üretilen bir tabanlık türüdür. Ayak sağlığı için ortopedik tabanlıklar yoğun talep görmektedir. Bu tabanlıklar, yürüme analizi ve ayakla ilgili farklı ölçümler sonrası uzmanlar tarafından kişilere önerilmektedir. Ayrıca, bilgisayar destekli olarak CNC cihazlarında kişinin analizinden sonra özel olarak üretilmektedir. Kişiye özel ortopedik tabanlık modelleri, mevcut sorunlara yönelik üretilir ve aynı ayak numarasına sahip farklı bir kişinin kullanması önerilmez. Ortopedik tabanlıklar, aşağıdaki ayak sorunlarına karşı tercih edilmektedir:

  1. Düz Tabanlık: Ayak iç kavisinin yeterli olmadığı durumda düz tabanlık olarak nitelendirilir. Düz taban için ortopedik tabanlık, bu soruna bağlı ağrıları azaltabilir ve deformasyonun ilerlemesini engelleyebilir.

  2. Çukur Taban: Ayak arkındaki artışta, topuk ve tarak kemiklerindeki yükte artış olur. Buna bağlı olarak ayakta ağrı şikayetleri artar. Ortopedik tabanlık, bu sorunu çözebilir.

Topuk Dikeni: Ayak tabanı bölgesinde parmak ve topuk arasında bir tendon yer alır. Bu tendonun zedelenmesine bağlı olarak kalsiyum birikimi artar ve sonrasında kemik çıkıntısı oluşur. Ortopedik tabanlık, topuk dikeni sorununu çözebilir.


Özetle; ortopedik tabanlıklar, ayak sağlığını desteklemek ve çeşitli ayak sorunlarına karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılır. İşte ortopedik tabanlıkların tercih edildiği bazı ayak sorunları:

Düz Tabanlık, Çukur Taban ve Topuk Dikeni.

Unutmayın ki ortopedik tabanlıklar, kişinin ihtiyaçlarına ve ayak yapısına göre özel olarak tasarlanmalıdır. Uzmanlar, analiz sonuçlarına dayanarak kişiye uygun bir tabanlık önerisinde bulunabilir. Sağlıklı adımlar dilerim! 🦶🌟

Kaynaklar:

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page